Introducció · Formació · Enllaços

jopica.jpgHola, em dic Alfons Nonell i Canals, visc a Barcelona, al barri de Sant Antoni, amb la MªElena i el nostre fill Aniol, que va néixer el 13 de novembre de 2009. Sóc llicenciat en Farmàcia per la UB (2003) i Doctor en Química Teòrica i Computacional per la URV (2008). Treballo en una empresa que estic creant jo mateix, Mind the Byte, i que ofereix serveis científico-computacionals per a grups i empreses de recerca. La meva especialitat és la quimiogenómica.

Recentment he treballat com a investigador post-doctoral al Laboratori de Quimiogenòmica de la Universitat Pompeu Fabra i l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM). Podeu seguir el que faig a Selenocisteina.info, un bloc de ciència que miro de mantenir en paral·lel a aquest.

A banda d’aquests dos blocs, quan puc, intento mantenir Què hi diu el pare?, les meves vivències com a pare novell.

Estic implicat en diferents projectes socio-culturals i tecnològics. El primer d’ells és l’Associació Cultural L’ateneu.org, associació dedicada a la promoció de la llengua i cultura catalanes mitjançant les noves tecnologies. Els “manobres”, en Jordi Lon i jo, ens ocupem d’engegar diferents projectes tecnològics centrats en la llengua, la cultura i les tradicions.

El segon, Xarxa de Comunitaria del Barri de Sant Antoni, concretament estic a la comissió Xarx@ntoni, de noves tecnologies, on miro de coordinar la web. També dóno un cop de mà en la campanya La Salut en el Mil·lenni, una signatura pendent. Esporàdicament col·laboro amb la Fundació per la Pau, sobretot a nivell tecnològic.

M’agraden les noves tecnologies, sobretot si són aplicades per les persones i per a fer una societat millor, dos objectius pels quals treballo amb L’ateneu.org i Xar@ntoni. Crec que Linux i el programari lliure en general poden contribuir a millorar l’accés a les noves tecnologies i intento “educar” els que m’envolten per que deixin les finestres pel pingüí.