Vivim en l’era 2.0. Tot és a la xarxa i ho podem fer tot fent servir tot d’eines que tenim a la xarxa. Des de compartir documents fins a explicar minut a minut el que estem fent. Núvol (cloud), Twitter, DropBox, Facebook, Byt.ly, RSS,… i totes les eines que se’n deriven.

Dies enrere una amiga em va demanar un cop de mà per un curs d’introducció a les eines 2.0 que està fent. Em va agradar que em preguntés i em va agradar poder-la ajudar. Avui, aquesta tarda, he d’explicar a un amic com funciona Twitter, què és, per què serveix, com,… He d’admetre que m’agrada “evangelitzar” la gent en aquest camp. Tinc les meves opinions particulas i crítiques amb algunes d’aquestes eines però en general m’agrada fer-les servir i admeto que estic content sempre que algú em demana un cop de mà per aprendre’n a fer servir alguna.

Fa dies que hi dono voltes i al final he decidit que, poc a poc, aniré fent petits tutorials-introductoris sobre aquestes eines, per a què serveixen, com fer-les anar, com gestionar-les,… No prometo (ni puc ni ho vull) cap mena de periodicitat (aniré escrivint quan pugui), i ho explicaré tot partint dels coneixements que en tingui i la meva experiència. En resum, modestament espero que algú en pugui fer ús.