Suposo que si dic “Billie the vision and the dancers” a algú li sonarà com a un grup que va actuar per la Mercè, a l’antiga fàbrica Damm. Alguns potser l’associaran amb una cançó amb una tonada que enganxa. Però segur que tothom, en sentir la cançó (Summercat), l’associarà a un popular espot televisiu d’aquest estiu.

He de dir que, en part, gràcies a aquest espot, he fet una descoberta genial! un grup que enganxa. Un grup suec, que canta en anglès, amb lletres que s’entenen, música fresca i agradable. M’agrada! Però, dic que l’he descobert només “en part” gràcies a l’espot televisiu perquè, el fet decisiu per descobrir aquest grup ha estat poder-lo escoltar i tenir totes les seves cançons a l’ordinador, de franc i sense fer res alegal.

Aquesta gent són prou oberts de mires com per veure que el negoci de viure de vendre la música s’acaba. Molts insisteixen en mantenir aquesta hegemonia (grans discogràfiques i fosques societats d’autors), dictant el compàs del que s’ha d’escoltar i quan. En canvi aquest grup suec pensa diferent. Tenen clar que han de viure dels concerts i, com pot s’ho poden fer per què la gent els conegui i pagui per contractar-los o anar-los a veure? oferint la seva música per internet i de manera gratuïta.

Obrint la música i fent-la lliure fan que la gent els conegui. Si bé és cert que també es poden comprar els seus discs o bé “pagar el que es vulgui” tot fent un donatiu per internet, obir la seva música els ha acostat a molta més gent.

Crec que són maneres de veure el negoci en futur. Maneres, de poder fer realment el que volen i deixar que sigui la gent qui decideixi (i no una discogràfica moguda pel mercat). Us en recomano totes les cançons!