Aquest cap de setmana hem fet una mica de muntanya, l’hem passat a la Cerdanya. Dissabte vam fer cim, el Pic d’Eina (2786m). El vam pujar des de la Vall d’Eina, sortint del poble que porta el mateix nom. L’ascenció no té més complicació que la pujada (un desnivell de poc més de mil metres) i es fa reseguint la vall fins arribar al coll de Núria. Des del coll hi ha molts altres cims a tocar, els Puigmals, el Finestrelles,… que poden ser fàcilment accessibles carenejant una mica.

Des del cim vaig fer una sèrie de fotos (direcció nord) per a provar de fer una panoràmica. El resultat és aquí sota. A l’esquerra de la imatge hi ha el Finestrelles i, al mig, la Torre d’Eina. Al fons, queden les muntanyes de la cara nord amb el Carlit i la Tossa Plana de Lles entre elles. A la dreta del tot esperàvem veure el Canigó però la boirina que hi havia a l’horitzó no ens ho va permetre.

La panoràmica està feta fusionant 11 imatges amb el Hugin i retocant després una mica l’histograma amb el Gimp. Cliqueu la imatge per veure’n una versió més gran.

Panoràmica Pic d'Eina