Avui, en el marc de la mostra de films i documentals “Salut per al desenvolupament” (de la campanya Salut per al Desenvolupament) es projectarà el documental “Las mamás muertas no lloran”. Produït per Steve Bradshaw l’any 2005, el documental té 50 minuts de durada.

La sinopsi:

Grace Kondino és obstetra al Txad, un país on les dones tenen una possibilitat d’entre onze de morir durant l’embaràs o el part. Un equip de la BBC segueix Kondino en la seva tasca diària, on la manca de recursos es presenta com el principal problema a l’hora de garantir la salut de les mares. Tot i que aquesta situació es repeteix a molts altres països, el film també ens descobreix com s’ho han fet a Hondures per retallar de manera espectacular la mortalitat materna.

Després de la projecció hi haurà una estona pel debat amb Carme Coll, ginecòloga i presidenta de la Fundació Salut i Societat Sense Fronteres, amb més de 15 anys d’experiència al Txad i Vicenç Cararach, professor d’Obstetrícia i Ginecologia de la Universitat de Barcelona i consultor sénior de l’Hospital Clínic de Barcelona. Membre del Consell assessor de la campanya.

La sessió serà al cinema Verdi Park (carrer Torrijos, 49 de Barcelona) a les 22.15h.