Demà, dins de la mostra de films i documentals “Salut per al desenvolupament” (de la campanya Salut per al Desenvolupament) es projectarà el documental “Silêncio da mulher“, de Gabriel Mondlane. El documental, produït per Medicus Mundi Catalunya té una durada de 45 minuts.

Sinopsi

Marta és una dona jove que viu amb el seu marit i la seva família en una zona rural del sud de Moçambic. Quan queda embarassada per primera vegada, descobreix que és seropositiva. A partir d’aquí, Marta haurà de lluitar contra les barreres i els tabús que envolten el tema del VIH/SIDA a l’Àfrica subsahariana, i prevenir la transmissió del virus al nadó. El film és el resultat d’un procés interactiu entre els investigadors i les investigadores socials, el director, els actors i les actrius i l’audiència, que es configura com una eina de debat i reflexió.

Després del documental hi haurà un debat amb Gabriel Mondlane, director de “Silêncio da mulher” i Cristina Álvarez, metgessa i antropòloga i coordinadora de la investigació sociosanitària de la qual ha sorgit el documental i membre del Consell assessor de la campanya.

La sessió serà al cinema Verdi Park (carrer Torrijos, 49 de Barcelona) a les 22.15h.