El cap de setmana passat va ser un cap de setmana de desconnexió. Amb la MªElena vam fer una escapadeta al prepirineu aragonès i hem de dir que ha valgut molt la pena i hem descobert una zona que desconeixiem totalment. Hem estat per la zona coneguda com la comarca de “las Cinco Villas“.

Vam sortir divendres pel matí i, en passar per Barbastro vam decidir fer una parada per visitar alguna bodega (ja que hi érem…). Així que, després de dinar, vam visitar les bodegues d’Enate, al poble de Salas Bajas. La visita va estar molt bé, unes instal·lacions modernes (l’empresa va començar al 1991), netes, espaioses, decorades amb bon gust.

Després vam seguir cap al poble d’Uncastillo. Ens vam allotjar al Caserón del Remedio.

Dissabte va ser mogut. Vam començar visitant Sos del Rey Católico, poblet fronterer amb Navarra, carrers medievals, castell, tot molt ben cuidat i arreglat. Aquí hi va néixer el rei Ferran II, el catòlic. D’aquí vam entrar a Navarra i vam visitar primer el Castillo de Javier i després el Monasterio de Leyre. El primer és un castell que pertany a la família de Javier, molt ben cuidat i una visita amb audio-guia molt ben muntada. El segon, el monestir regentat per una congregació de monjos benedictins, s’alça damunt la presa de Yesa (les vistes són molt xules!) i es pot visitar l’església i la cripta. Els tres llocs on vam estar dissabte ens van deixar un bon regust de boca. Un dia molt ben aprofitat!

Diumenge vam visitar Uncastillo. Ens vam apuntar a una visita guiada quasi personalitzada (érem només dues parelles) i el guia ens va anar passejant pel poble, explicant la història, curiositats, llocs,… ens va agradar molt!

El cap de setmana ha anat molt bé! com he dit al principi, hem descobert un lloc nou, amb bons racons i poblets per descobrir. Això sí, anar-hi al gener és un pèl dur… pluja, fred, vent i neu :-)