Dissabte passat, poc després de les nou del matí vam arribar a Barcelona. Havíem sortit de Delhi la nit abans, a les 0.50 h (hora india) i vam fer escala, com a l’anada, a Amsterdam.

Els darrers dies van ser una mica intensos. De Jodhpur vam anar amb taxi fins a Agra. No ens feia gràcia viatjar de nit amb cotxe però no teníem elecció: els trens estaven tots plens. De camí a Agra vam fer una aturada a Jaipur, on hi ha la seu de l’empresa que ens llogava el cotxe. Allà vam pagar tots els trajectes (realment, amb un indi no es pot pactar res sinó està per escrit…), vam canviar de conductor i, a quarts de quatre (de la matinada!) vam arrencar de nou cap a Agra.

Només arribar a Agra vam anar a mirar si hi havia bitllets de tren per anar cap a Delhi i… sí! vam comprar els bitllets, deixar les bosses a la consigna i esmorzar. Vam agafar un rickshaw prepagat per visitar el Taj Mahal i el Fort. Espectacular! el Taj Mahal és una passada! una mole de marbre blanc que un emperador mongol va fer construir per enterrar la seva segona dona, que va morir en el part del catorzè fill. No ens va decebre gens. Després vam anar fins al fort que tampoc va estar malament. Per la tarda, el conductor del rickshaw ens va a fer un tomb per algunes botigues d’artesans i cap a l’estació.

A l’estació, els ferrocarrils indis ens van preparar una sorpresa: el nostre tren anava quatre hores tard! això volia dir arribar a Delhi a quarts de dues de la matinada. Vam decidir anar a les taquilles i mirar què podíem fer. Al final, com que no hi havia opcions d’altres trens, vam acabar compartint un taxi prepagat amb un noi americà. Un dia més… dins un cotxe.

L’endemà vam quedar-nos a Delhi. Ens ho vam pendre amb calma: a voltar! vam passejar amunt i avall pel Main bazar, vam anar fins al carrer dels joiers, del paper, de les espècies,… Tot i que tot plegat seguia éssent un caos total, ja estàvem més acostumats i no ens va semblar tant greu com el primer dia. Ens va agradar i tot!

Al vespre, després de sopar, vam anar cap a l’aeroport. I cap a casa!

Ara, tot i que hi ha hagut moments “d’agobiu”, es troba a faltar. Ens han decebut una mica els indis, el seu caràcter, bruts i que molts t’estafen a la mínima. Però hem vist coses molt txules, molt diferents. Hem visitat temples de diferents religions, des dels acollidors temples sijs fins als foscos santuaris hindús, passant per la pau dels monestirs budistes. Ciutats estressants i caòtiques i ciutats tranquil·les, plenes de monjos i gent que va a fer muntanya. Hem caminat per carrers plens de gent i també ho hem fet per les fantàstiques muntanyes de l’Himalaya a Ladakh,… En fi, com diu el seu lema: Incredible India! Índia és això, un país de contrastos. Una experiència que ens ha agradat molt conèixer!

Aviat… algunes fotos. N’hem fet més de 1400… :-)