El nostre periple pel Rajasthan ja s’acaba. Dies enrere, despres de visitar Jaipur vam decidir llogar un cotxe amb conductor per poder espavilar i aprofitar al maxim aquests darrers dies. La cosa pinta molt be si no fos que el conductor no parla angles i sembla que te seriosos problemes d’orientacio…

En fi. De Jaipur vam anar cap a Pushkar, ciutat sagrada pels hindus. Una ciutat petita que envolta un llac ple de ghats (escaletes que baixen a l’aigua) on la gent es banya. La ciutat esta plena de temples i gent fent pregaries, “capellans” i vaques (que, a mes a mes, hi ha gent que les alimenta). Tambe hi ha forca guiris i algun occidental que ha que ha vist la llum i ha decidit quedar-s’hi a meditar envoltat d’espiritualitat.

De Pushkar vam anar cap a Udaipur, ciutat de palaus. La nostra estrena a la ciutat va ser un espectacle de danses tradicionals del Rajasthan (guirilandia). L’endema vam visitar el palau de la ciutat i vam fer un tomb amb barca pel llac i visitar dos palaus mes, que estan en illes del llac (un es un hotel). Per la tarda vam anar a veure una mena de “poble espanyol” que estava una mica abandonat.

L’endema va comencar amb una tour no previst i que ens va organitzar el nostre conductor. Voliem anar a Kumbalgarh, que es a 90 Km d’Udaipur… nosaltres en vam fer 260! Aixo si, vam visitar carreteres en obres, pobles que no sabiem que existien i vam ensenyar al nostre amic que “ask” vol dir preguntar. Quan vam arribar vam visitar el fort (l’aventura va valdre la pena). D’aqui vam anar fins a Ranakpur (un conjunt de temples jainis dins la selva) i ens va agradar molt.

De Ranakpur, vam venir cap a Jodhpur on vam arribar amb un altre tour no organitzat (ni volgut) del nostre amic conductor. Vam estar mes d’una hora voltant per la ciutat i veient passar la porta de la ciutat antiga (on hi ha l’hotel). Per arribar a l’hotel (despres de preguntar molt) vam decidir guiar nosaltres al conductor (tot i que s’hi resistia), dur-lo fins al centre i que ens vingues a buscar algu de l’hotel.

Avui hem visitat el fort de Jodhpur i es molt txulo! Es dalt d’un turo i cal alguna horeta per voltar-lo tot. Les entrades inclouen audioguia i val molt la pena!

Aquest vespre sortim cap a Agra. Esperem que el conductor no decideixi fer alguna visita sorpresa a alguna ciutat desconeguda…