Flock és un navegador de codi obert derivat del Firefox. Està orientat a la interactivitat dels anomenats webs 2.0. Conté un lector rss, una aplicació per veure les galeries de videos i àlbums de fotos dels usuaris, eines per manejar els teus blocs, pujar fotos als àlbums, copiar/enviar/publicar fotos,… tot molt ben integrat i amb una estètica molt acurada.

Una altra cosa bona és la lleugeresa. Darrerament em trobava que a la que feia estona que tenia el Firefox en marxa, aquest em carregava una mica massa la màquina, a vegades, fins i tot, es quedava una mica tonto. Entenc que tinc la mania de fer un ún intensiu de les pestanyes però, la càrrega era excessiva.

Avui, de casualitat, he descobert el Flock. Sense oblidar el Firefox, que tantes alegries ens ha donat, vull tastar aquesta variant.

Com a reflexió, aquesta varietat i qualitat de programes, que d’un de molt bo se’n facin encara de millors,… només ho permet el programari lliure. Naturalment, versió Linux, Windows i Mac. A disfrutar!