Els llums que no van de les bicicletes del Bícing són un problema. L’Ajuntament fa una normativa que ell mateix incompleix (entenent el servei de lloguer de bicicletes com un servei municipal). Algunes dades apunten a que només un 3% dels llums funcionen. Doncs bé, darrerament he començat a veure algunes bicicletes amb llums nous, al davant i al darrere. Així doncs, els llums antics, aquells que en teoria anaven amb bateries que es carregaven quan les bicicletes estaven aturades a les estacions…. passaran a ser historia.

Els nous llums, tant al davant com al darrere, se situen a l’alçada de l’eix de les rodes. El de davant de llum blanca i el de darrere vermella, s’alimenten (crec, pel que he observat) per un generador propi. Una peça magnètica que està als radis de la roda, deu generar l’energia al passar per davant de l’aparell. Bé, tot això són suposicions… crec que més o menys lògiques. El fet és que els nous llums, que poc a poc van apareixent a les bicicletes, sembla ser que funcionen!!! així doncs, amb MOLT retard, es comença a solucionar un problema de seguretat evident de les bicicletes!

Però… els del bícing segueixen “pedalejant”! Una noticia a la web anuncia que el servei ja ha fet més de tres milions d’usos i… segueix “pedalejant”. Quan van fer el milió, vam ser molts els usuaris que vam telefonar i escriure per avisaar-los que en català “pedalejar” no era correcte, la seva resposta era que n’estaven al cas i que ja ho solucionarien… la falta no va desaparèixer mai. Ara, amb els tres milions… torne-m’hi!!! Sé que l’ajuntament de la capital no té cap consideració per la nostra llengua però… cal ser tant descarat?