Les darreres setmanes han estat plujoses. Han caigut aiguats forts, grans quantitats d’aigua, dies de xim-xim,… ja va bé! Portem temps de sequera i una mica d’aigua no va gens malament. La sequera dels darrers mesos ha deixat els nostres embassaments a nivells molt baixos. Segons ens diuen els polítics, si no disminuim el consum d’aigua, caldrà fer restriccions.

Darrerament ha plogut força, podem respirar, ja, tranquils? No. L’aigua caiguda és molt bona però, al caure pràcticament només al litoral, no serveix per omplir els embassaments. Per omplir els reservoris d’aigua del país caldrien pluges a les capçaleres dels rius (i que ara que ve l’hivern caigui força neu, que serà aigua a la primavera!). Els diferents serveis metereològics, així com els polítics de torn ens avisen que les pluges caigudes no milloren la situació hídrica del país i que el nivell dels embassaments segueix baixant.

És cert, si només plou al litoral, els embassaments no reben aigua. Però, algú s’ha parat a pensar que, si bé amb els aiguats al litoral no podem augmentar el nivell dels nostres embassaments sí que podem fer que aquest disminueixi menys? algun d’aquests polítics alarmants s’ha parat a pensar que si plou no cal engegar els sistemes de rec, que no cal regar la gespa,…?

Cal mullar sobre mullat? això sí, mentre cada dia veig com la Rambla nova de Tarragona la gespa (i l’asfalt) es rega, al meu centre de treball (públic) els aspersos no paren,… els ciutadans hem d’estalviar!

Quan plou, no cal regar! i, no regar, ens ajuda a estalviar una mica d’aigua.