En els darrers mesos, l’empresa on tenim allotjat L’ateneu.org, DreamHost, ha tingut força problemes. Han tingut caigudes de màquines i importants incidències a la seva xarxa. Tot plegat ha fet que de tant en tant i, durant períodes de dos o tres dies, hi hagi hagut greus problemes en pàgines, bases de dades i correu.

DreamHost ofereix molt per poc. Molta capacitat de disc, molt ample de banda, moltes i molt pràctiques utilitats, algunes pijadetes interessants,… i tot per un preu força raonable. L’única pega és que és un webshared (comparteixes recursos i no tens control sobre la màquina) i, cada vegada més, es nota. DreamHost ha crescut moltíssim (desconec si l’ampliació de maquinari ha estat proporcional a aquest augment) i, algunes vegades, atacs a DoS a webs concretes els han fet caure tot el sistema. L’empresa però, té un servei d’atenció al client dels millors que he tastat. Amables, propers, ràpids,… i això és el que m’ha fet aguantar i esperar. Quan les coses no van, ho admeten i miren d’ajudar-te i explicar-te,… un deu!

Un deu però… al final, la qualitat del servei acaba passant pel damunt i… anem de Los Angeles cap a Alemanya, a Netdirekt. Aquí no tindrem tant d’espai en disc ni tant ample de banda (tindrem el suficient de cada cosa), però, en canvi, gaudirem d’una màquina pròpia, 100% per nosaltres. Això té el petit inconvenient que, a banda de fer i mantenir webs, em toca fer d’administrador de sistemes… però, quan tot està en marxa, no és cap problema.

De fet, fa ja una setmana que la màquina està en dansa. Poc a poc vaig migrant webs i campanyes… així que, si en algun moment veieu que hi ha alguna web o servei caigut… paciència :-)