Comunicat:
(Si us plau, aquells i aquelles que pugueu, feu-ne difusió)

logo.pngHan passat més de quatre anys des que el 23 de juny del 2003, coincidint amb la Festa dels Països Catalans, va néixer el portal L’ateneu.org, que més tard va donar lloc a l’Associació Cultural per tal d’engegar campanyes i activitats participatives a través de la xarxa.

Des d’aleshores, són molts els casals, ateneus i col·lectius que s’han donat d’alta a la nostra base de dades, construint així un bon directori d’entitats i locals dels Països Catalans.

Però en aquest temps, alguns col·lectius han plegat o han canviat d’ubicació. També n’hi ha de nous que encara no s’hi han inscrit. Tot plegat, deixa les dades del directori una mica obsoletes.

A més a més, model emprat fins ara al portal informatiu, on els mateixos col·lectius éreu els responsables de penjar els continguts i activitats que generàveu, no ha funcionat del tot bé. Molts de vosaltres ja teniu canals de difusió propis (pàgines web, blocs…) i actualitzar aquesta informació a L’ateneu.org significava duplicar la feina.

És per això que hem decidit refer el funcionament del portal. Estem treballant per fer-lo més dinàmic mitjançant l’actualització automàtica de la informació a través del vincle amb els vostres canals de difusió habituals (webs o blocs). A més, volem que L’ateneu.org ofereixi més serveis i, com a novetat important, fer ús de noves eines per situar sobre el mapa els diferents locals i col·lectius que hi ha escampats arreu del territori. Això és: georeferenciar les vostres activitats i notícies en el mapa dels Països Catalans.

Això, i la voluntat de compartir dades amb altres iniciatives per tal de créixer en xarxa (per exemple, la futura col·laboració amb EstatPropi.cat) fa que us demanem que ompliu de nou (o per primer cop) el formulari d’alta que trobareu a www.casals.lateneu.org.

Som conscients que molts de vosaltres ja us heu donat d’alta a L’ateneu.org al llarg d’aquests més de quatre anys d’existència del portal. Però les novetats i millores que volem presentar ben aviat, i la normativa de protecció de dades, ens forcen a renovar, des de zero, la nostra base de dades.

Moltes gràcies. Entre tots, fem xarxa per construir la terra i la llibertat.