Després de tres setmanes de tour excolonial, ja som de nou a Barcelona! Hauria volgut anar escrivint alguna cosa al bloc però… quan ens hem connectat ho hem fet per mirar el correu, alguna cosa del temps i allotjaments i llestos. Bé, un dia d’aquests faré un report complet, però… a mode de resum…

Les vacances han anat molt i molt bé! han servit, bàsicament, pel que han de servir: desconnectar, veure món, enriquir-te, apendre i gaudir. Tot. Centre Amèrica m’encanta! La gent, el clima, el paissatge. Tot té el seu encant, des de les ciutats colonials, netes, elegants, fins al poblet més humil, amb carrers de terra o, com a molt, empedrats,… Aquest agost hem fet un “tour excolonial”, hem vist diferents països, gent, paissatges,…

Guatemala (excolonia espanola). Ha estat el nostre punt d’inici i final (el vol el teníem des d’allà) i és on hem passat més temps (entrant i sortint per terra, mar i aire). Hem visitat ciutats colonials, grans llacs, mercats d’artesanies, grans runes maies,… Temps, des de fred a l’altiplà (1500-2000m), fins a calor tropical al Carib.

Chiapas (excolonia espanola i actual colonia mexicana). Hi vam passar venint de Guatemala per la Messilla i sortint, de nou cap a “Guate” pel riu Usmanacinta. És una de les regions (colonia) més pobres de Mèxic, però, tot i això, té elegants ciutats colonials (Sant Cristobal de las Casas) i runes maies (Palenque) que cal veure.

Belize (excolonia britànica). Independent de fa poc, és un país amb turisme d’aigua. Tenen jungles i runes maies, però, molta de la gent que va a Belize ho fa per les seves aigües caribenyes i el seu fons marí. Un parell de dies de relax, un per estar tombats sota una palmera (literalment) i un altre dia per gaudir de la tranquil·litat d’una illeta tot fent snorkel.

Resum breu, moooolt breu. Ben aviat espero poder fer un bon escrit, descripció de la ruta, allotjaments, activitats,…