Les celebracions del Midsommar es van acabar ahir i nosaltres (aquests dies no estic sol) hem passat un Sant Joan ben diferent.

El divendres passat vam anar a l’Skansen a viure el Midsommar més tradicional (mai havia vist tanta gent a Skansen!). Al llarg del matí la gent (sobretot la mainada) anava recollint flors per fer-se les corones de flors. Cap al migdia van començar els diferents actes que es van iniciar amb l’aixecada del maypole. Posteriorment, al voltant del maypole, la gent s’aplegava per cantar i ballar.

Per la tarda, tren de rodalia (aquí funcionen molt bé!) primer, després bus i… en una horeta a Gålö!. Ja n’havia parlar… natura, natura i més natura! La “cabina” del càmping estava molt i molt bé! i l’entorn, espectacular! El temps no ha acompanyat massa, però no per això hem deixat de voltar i passejar pel parc natural que ens envoltava. Fantàstic!

La nota més “negativa” és que aquests dies també et permeten veure una de les males cares de la gent d’aquí dalt. Me n’havien parlat: aquí la gent beu, i no para. I, realment, és així. Entenc que la gent pot beure, de tant en tant no fa res, però, veure pares i mares de família, amb els seus fills, el 100% del temps amb una llauna de cervesa a la mà, des de divendres que vam arribar fins diumenge, és una mica trist.

Bé, un Sant Joan diferent però que m’ha agradat! cap de setmana de relax i tranquil·litat, una mica de platja (diumenge va sortir el sol) i una toc de tradició.