maypolesweden.jpgEl Midsommar és la festa per celebrar el solstici d’estiu, la nit més llarga. A Suècia se celebra pels volts de Sant Joan, la revetlla però, la festa grossa, és el divendres abans (demà, 22 de juny). La festa tradicional consiteix en vestir de flors i fulles el Maypole i alçar-lo, després, al seu voltant, tindran lloc danses, cantades de cançons,… Un bon lloc per gaudir del Midsommar més tradicional a Estocolm és l’Skansen on hi ha actes programats del 22 al 24 de juny. El tret de sortida serà demà al migdia, amb l’alçada del Maypole.

Tradicionalment, molts suecs han considerat aquesta diada com a Diada Nacional, és la festa de benvinguda a l’estiu, de la llum i es conmemora la pèrdua de Noruega (ara fa uns tres-cents anys). La Diada oficial però és el 6 de juny, molt menys arrelada i declarada dia festiu des de fa un parell d’anys.

Enllaçan-tho amb això… avui arriba la visita més esperada! Demà, després de tastar la variant tradicional a l’Skansen anirem a passar el cap de setmana a Gålo (en vaig parlar fa uns dies).

El “Midsommar (II)”, quan torni! Apa, bona revetlla!