Avui he vist i descobert quelcom que m’ha posat la pell de gallina. Molts de nosaltres, quan comentem alguna noticia, ho fem enllaçant amb la font d’on l’hem treta. Sovint he enllaçat (com és normal, crec) a notícies del portal dels serveis informatius de la “corpo”. És normal (insisteixo, crec), si veus una noticia i la vols comentar, enllaçar-la. Ho faig jo i ho fa molta altra gent.

Doncs bé, senyors, cada vegada que estem enllaçant amb alguna notícia de la CCRTV estem infringint les normes d’ús d’aquest servei públic. Avui, mirant l’”Avís legal” dels portals de la corpo (volia saber si era “il·legal” gravar i redistribuïr en un format lliure els videos del 3alacarta, ho és) he vist que hi ha un apartat anomenat “usos prohibits“, i diu així:

8. Usos prohibits

La utilització no autoritzada de la informació continguda al Portal, la seva revenda, com també la lesió de drets de Propietat intel·lectual de TVC donarà lloc a les responsabilitats legalment establertes.

Qualsevol enllaç de tercers al Portal ha de ser a la pàgina principal, i queden expressament prohibits els “links profunds”, el “framing” i qualsevol altre aprofitament dels continguts del portal a través de tercers no autoritzats.

Quedeu-vos amb el segon paràgraf! Tots i totes aquells i aquelles que enllacem notícies internes als seus portals estem delinquint!!!

Sé que a la CCRTV tenen una mentalitat tancada, tenen el 3alacarta venut a M$, fan l’impossible per que no et puguis gravar els seus videos, però… arribar a dir que estar prohibit enllaçar directament amb pàgines internes… ho trobo, simplement, desmesurat! No he trobat una aberració similar ni a la BBC ni a la CNN (la primera pública i la segona privada).

A la Corpo han perdut el nord i, ja massa sovint, obliden que són un servei públic, de tothom, i es comporten com el pitjor dels privats.