Fa una estona he llegit a Vilaweb que el F.C.Barcelona ha estrenat un canal de televisió a la xarxa. Previ pagament de 50 euros l’any, es pot accedir a diferents videos del club. A can Barça, tot i presumir que són més d’un club i coses similars, no són gaire oberts de mires ja que, segons diu la noticia de Vilaweb,aquest nou “servei” del Barça només funciona amb Windows.

Jo, tot i haver llegit la notícia, he decidit accedir a la web a veure què passava. Volia saber si no es veia res, si es desmontava la pàgina,… o qualsevol nyap que acostumen a fer alguns mal webmestres. En entrar m’ha sortit un rètol:

EL SISTEMA OPERATIU NO HO SUPORTA
El seu sitema operatiu Linux i686 no ho suporta.
Aquest servei només és possible en els sistemes operatius Windows.

Aquí hi ha dues coses. Primer, qui no suporta a qui? jo crec que és aquest nyap mal fet el que no suporta el meu sistema operatiu, no? Em fa ràbia que quan em trobo en aquests casos se’m digui que sóc jo el problema. Hi ha estàndards, sistemes oberts, … la xarxa és gran i és fàcil compartir i obrir-ho tot a tohom! però no, els que són més que un club es tanquen i van contra això. Simplement vull remarcar això, el meu sistema operatiu no és el problema. El problema és la ineptitut de certes maneres de pensar. Com a mínim tindria la decència de canviar l’avís i dir que la pàgina no està optimitzada per res més que no sigui Windows.

I, la segona. Els de can Barça, sovint, a banda de presumir que són més que un club (però lligat amb això) es venen com a representants de Catalunya, de la llengua, cultura,… els vull informar, només per que ho sàpiguen, que quina llengua promouen quan forcen a fer ús d’un sistema que es passa el català pel forro? Sí, ens diran que el Vista es traduirà al català (hauria d’haver sortit en català al principi, després al març,…), algú ha vist algun Windows Vista en català? no, és que ara, finalment, sembla ser que serà un pegat que s’haurà de descarregar d’internet. Això sí, som més que un club i volem representar Catalunya. A mi no!

Aquesta darrera reflexió va pel Barça i pel 3alacarta… encara no funciona amb Linux. I no s’hi val que em diguin que, en el cas del 3alacarta, no només funciona amb Windows i que també ho fa amb Mac… al cap i a la fi, el tema llicències és el mateix i el lingüístic igual (de fet, em sembla que Mac és encara pitjor).