IMG_6964Els dissabtes, toca mercat. Des de que visc a Barcelona, quasi cada dissabte, toca anar al mercat a comprar la fruita, verdura, peix,… Avui, tot i que estic lluny de casa, he anat al mercat: Östermalms Saluhall.

Diuen que no hi ha cap altre lloc de la ciutat on es pugui trobar una gama de productes frescos i de qualitat com aquí. Hi ha, bàsicament, productes frescos: parades de peix, carn, embotits, fruita, verdura,… són parades de luxe. Els embotits, per exemple, com els de casa, infinitat de pernils, formatges,… de moment no hi havia trobat a cap altre lloc. Les parades de fruita i verdura tenen també productes que fan molt bona cara. I, naturalment, peix, sobretot, salmó. Salmó de tot tipus, fres, fumat,… A banda de les parades típiques, hi ha alguns establiments de restauració.

El mercat es troba en un edifici que fou edificat en tansols viut mesos l’any 1988. Pel que sembla, els arquitectes es van inspirar en els mercats mediterranis. Antigament tenia 153 parades però, després d’una recent restauració, s’han reduït a 13 (sembla que la moda que hi ha a Barcelona de reduïr parades i fer grans passadissos no és només de Barcelona)

Al davant hi ha una gran plala plena de parades de flors, i algunes terrasses on fer un mos. Per anar-hi, metro, linia vermella i baixar a Österlmalmstorg.

Mapa