Del Gran Diccionari de la llengua:

Divulgar: Arribar, una cosa, a coneixement d’un gran nombre de persones.

Em dedico a la ciència. M’agrada el que faig i m’agrada compartir-ho. Entenc que a vegades els científics semblem uns éssers apartats, que fem coses rares, vivim dins el nostre món, sempre ens queixem i demanem inversions,… però, què seria la vida sense ciència? què seria el nostre món sense recerca?

Des de sempre m’ha agradat explicar allò que faig i aportar els coneixements que pugui tenir sobre un camp concret per ajudar a fer entendre les coses. La ciència no se n’escapa. M’agrada estar al cas del que passa, ajudar a entendre els avenços científics, fer sentir la ciència com quelcom proper a les persones.

Quan vaig obrir el bloc, ara fa quasi un parell d’anys, una de les meves intencions era fer-ne una finestra del meu dia a dia científic. Explicar els meus petits avenços i a la vegada explicar ciència. Parlar de notícies científiques, explicar conceptes generals, opinar,… és un objectiu que tenia al principi i que al llarg d’aquest dos anys ha quedat tristament arraconat a alguns escassos apunts.

Aquests dies he pensat sobre el què i el per què de “El meu dip”. M’agrada tenir un espai on explicar i opinar, però m’agradaria fer-lo una mica més temàtic. Hi ha blocs de tecnologia, política, medi ambient,… però n’hi ha pocs de ciència (admeto que als científics a vegades ens costa baixar a la terra).

Poc a poc intentaré anar enfocant el bloc cap un dels temes que m’ocupa gran part del temps: la recerca. Tinc la sort d’haver fet farmàcia i, tot i que sovint fa que em noti mancat de coneixements de temes concrets, la carrera m’ha donat coneixements en molts camps, alguns ja estan oblidats, d’altres s’han potenciat amb la tesi (qui m’havia de dir que faria estudis quàntics!),…

Apa, controleu els vostres electrons, endreceu els aminoàcids i poseu a punt les neurones!