Uns amics ens han deixat els dvds de la primera i segona temporada de la sèrie de TV3 Porca Misèria. És una sèrie que m’agrada, la veig propera, realista,… però no sé per què, mentre l’emetien la veia molt poc (el televisor és quelcom no prioritari).

Bé, la sèrie la dirigeix i protagonitza en Joel Joan. És un bon actor i bon director. Personalment, com a persona, no em fa el pes (sense que dir això sigui mancar-li el respecte), el considero vanitós i massa orgullós. Però m’agrada com actua i com dirigeix. Hi ha quelcom però que m’agrada d’aquest, cineasta, la seva implicació amb la terra. No es limita tansols a les paraules. Sovint ho manifesta en actes i fets concrets (cosa a la que malauradament els personatges públics no ens tenen gaire acostumats).

Admeto tenir un cert component de friquisme en la meva persona i… quan veig quelcom al televisor, cinema,… em fixo en alguns tipus de detalls. A Porca misèria tots els mòbils que apareixen ho fan en català (els de Ventdelplà sempre són en castellà) i els ordinadors, TOTS, funcionen amb linux i en català. Per arrodonir-ho, els diaris que llegeixen els protagonistes, sempre, o quasi sempre, són “El Punt”.

Són detalls, per alguns potser tonteries, però són detalls que crec que és bo cuidar.