Dies enrere vaig comentar que no vaig tenir cap problema per “tornar” el Windows Super-Xp-MediaFashionEdition (o quelcom similar) a la gent de Dell. Com deia, altres persones m’havien parlat de la facilitat de tornar el producte.

Fa uns dies llegia al bloc de’n Xavier Caballé que Dell havia obert el portal Dell IdeaStorm un digg(Meneame, Tafanera,…) en que els usuaris podien fer suggeriments que podíen ser votats per la resta d’usuaris. És una bona manera de fer un producte més a mida i d’acord amb el que et demani la gent.

Al principi hi havia més diversitat entre els comentaris més top. Hi havia gent que demanava Linux pre-instal·lat, dissenys de portàtils més lleugers, més RAM per defecte,… i fins i tot algun demanant que la gent dels callcenters parlés millor l’anglès (el major nombre de clients són nord-americans i els callcenters són a l’Índia.

Bé, passats uns dies està clar i és un clam: la gent demana, Linux i programari lliure! dels deu primers suggeriments més votats, sis fan referència a Linux i programari lliure en general. A més a més, dels següents, molts, la majoria, demanen no haver de comprar Windows per nassos, oferir els drivers per linux de tot el maquinari,…

De moment Dell no posa pegues per tornar el sistema operatiu que et colen per nassos (que és Windows), a veure quan, per fi, comencem a veure ordinadors amb Linux de sèrie, amb compatibilitat 100%,…