Fa un temps vaig decidir migrar el portàtil a Ubuntu. Feia temps que treballava amb Debian però per diferents motius vaig migrar a Ubuntu. He de dir que l’experiència em va agradar.

Ara ja fa poc més de sis mesos que treballo amb aquesta distribució. Fins ara, a part d’algun petit problema amb algun paquet (he hagut de compilar pel meu compte més vegades de les que voldria), no n’he tingut cap queixa.

Ara fa uns dies però, va sortir la darrera versió i vaig decidir actualitzar. En principi aquestes actualitzacions no han de portar cap problema: modifiques els repositoris i apt-get dist upgrade i, llestos!

Aquesta vegada, tot i que hi ha qui ho ha fet sense problemes, la cosa no ha estat tant senzilla. Primer vaig estar una bona estona descarregant, l’ADSL de casa té els seus límits, i després… a instal·lar. Em vaig passar quasi una hora davant de la consola mirant què feia i com anava… de tant en tant apareixien errors amb la configuració de l’idioma, el python,.. Actualització acabada… vaig a reiniciar i… no funcionen les X! miro què passa… sembla que hi ha dependències no resoltes… desinstal·lo X i les instal·lo de nou. I així… tota la tarda fins a aconseguir fer anar mínimament el portàtil. Avui, dies després, encara arrossego problemes.

Dies enrere, parlant amb un company de Xarx@ntoni em va comentar que també havia tingut problemes amb el portàtil de la xarxa. Sembla ser que les instal·lacions de zero de la nova versió van bé, super-fines, com sempre!, però que algunes actualitzacions peten.

Jo admeto que, com he dit abans, tinc força cosa compilada per mi, però això no hauria de ser motiu per enviar a pendre pel sac un portàtil.

Ubuntu és una bona iniciativa, però m’ha fallat. Sé que m’estic molta més estona per instal·lar una Debian des de zero però, l’estabilitat i seguretat que em dóna després no té preu.

Ubuntu té els dies comptats al portàtil. Al pc de casa s’hi queda però al portàtil, on sovint tinc necesistat d’instal·lar coses manualment (cosa que sembla que Ubuntu no tolera massa), tornarà Debian.