Televisió de Catalunya ha renovat totalment els seus portals informatius Catalunya nformació i Telenoticies. El canvi dedueixo que ha estat al llarg del matí-migdia d’avui ja que a primera hora encara es podia trobar el format ara ja antic.

Com a novetats cal destacar el canvi de domini, ara els antics dominis redireccionen a un domni .cat i, així doncs, ara ja fan ús del Catalunyainformació.cat. Quelcom nou també destacable és l’alliberació de notícies via RSS, important i totalment nou en aquest portal (bona feina en aquest sentit!).

Pel que fa al disseny, aquest recorda força al disseny de les altres webs de la corporació (a mi, personalment, no m’agraden) i, tot i que l’anterior estructura del portal no fos res de l’altre món, era molt més senzill i visual que el nou. Ara, a banda dels titulars amb imatges de la capçalera, la resta de la pàgina és força enrebassada, sense contrast entre titulars, audio i noticies anteriores,… una mica complicat de fer-te una indea en un cop d’ull.

Tècnicament, bé, i sense estranyar-nos massa, la web no passa les validacions de la w3c, ni pel que fa al full d’estil ni pel html.

Bé, la pàgina no és un desastre però, crec que a TVC es podríen fer un profund replantejament del disseny de les seves webs i de passada pagar algn curs als programadors.

Nota: el que comento del disseny és el que veig amb el Firefox sota Linux, més tard perdré una mica de temps per veure com es belluga amb Windows…