Aquest dilluns i dimarts, 23 i 24 de gener, s’ha celebrat, al campus Cappont de la Universitat de Lleida, la Quarta Trobada de joves investigadors dels Països Catalans, organitzada per la Societat Catalana de Química. Han estat un parell de dies intensos (hi havia més de seixanta xerrades) però molt agradables i gens feixugues.

A banda de les presentacions fetes pels “joves investigadors” hi ha hagut tres sessions plenàries dutes a terme per investigadors de més renom. Totes les xerrades giraven entorn la química però de manera molt multidisciplinar. Hi havia xerrardes de bioquímica, química computacional, teòrica, síntesi,… molt divers i que et permet fer una idea del que es fa arreu del territori, intercanviar coneixements i descobrir tot el que engloba la paraula “química”. I, a més a més, el fet que les xerrades hagin estat dutes a terme per estudiants de doctorat, les ha fet més accessibles i això sempre anima!

En resum, dos dies a Lleida engolint coneixement i convivint amb la gent i els amics del ram. Crec que aquestes trobades són una molt bona experiència en molts sentits. Per ciència per que et permeten obrir els ulls més enllà del teu camp o temàtica de recerca i, pel costat més personal, pel fet d’estar dos dies envoltat de gent de la teva edat i que es dedica també a la recerca. D’aquí dos anys… cap a Vic!