En aquest primer enviament parlava del per què del nom “el meu dip”, explicava que venia d’una xerrada que havia tingut mesos abans amb en Lonquin. En aquella xerrada li vaig dir que quan jo tingués un diari a la xarxa li posaria el nom que hagués adoptat el Termcat.

Quan vaig obrir aquest diari, ara fa ja uns mesos, vaig fer la pertinent consulta al Termcat i el mot adoptat en el moment va ser Dip, de Diari Interactiu Personal. El nom no és que em tirés gaire, però volia complir el que havia dit.

Ara però, avui m’he despertat amb una noticia de la gent del Termcat:

El Consell Supervisor del TERMCAT ha reconsiderat recentment les formes diari interactiu i diari interactiu personal com a alternatives a l??anglès weblog o blog, i ha aprovat, en substitució de les anteriors, la forma bloc. Un bloc és una pàgina web, generalment de caràcter personal o poc institucional, amb una estructura cronològica que s??actualitza regularment i que presenta informació o opinions sobre temes diversos. Aquest tipus de pàgines web han estat una veritable revolució als Estats Units d??Amèrica i sembla que, a poc a poc, el fenomen es va estenent arreu del món. Com a denominació de la persona que gestiona un bloc o que és aficionada a navegar per aquestes pàgines (en anglès blogger), el Consell Supervisor ha aprovat la forma blocaire.

Bé, ara resulta que s’adopta el nom de bloc. Deixeu-me meditar sobre què he de fer ara…

Dip o bloc?